Inkilų kėlimo šventė

Inkilų kėlimo šventė

Kiek gandrai turi gimtadienių? Kas deda didžiausius kiaušinius?

Į šiuos klausimus šiltą ir saulėtą pavasario popietę skubėjo atsakyti į inkilų kėlimo šventę Romuvos sodyboje susirinkę maži ir dideli svečiai.

Kovo 23 d. Rennhof’o pilies parke, kur yra įsikūrusi ir Vasario 16-osios gimnazija, VLB „Romuvos” apylinkės valdyba, vietos šeštadieninė lituanistinė akademija kartu su Kaselio lietuvių bendruomene ir svečiais iš Lietuvos pakvietė visus į smagų renginį. Puikus oras, gera nuotaika lydėjo visus vietinius ir svečius visą dieną. Rennhofo pilies parke vaikų papuošti ir iškelti virš 20 inkilų paukščiams. Dalį jų padovanojo Vokietijoje verslą vykdantis lietuvis Remigijus Butenas iš įmonės „Butenas Holzbauten”, kitą dalį atsivežė svečiai iš Prienų: projektų „Lietuviškas inkilas pasaulio paukščiams” ir „100 inkilų Lietuvai” sumanytoja, kuratorė ir aktyvi iniciatorė Jurgita Juozaitytė bei šauniosios vaikų lopšelio- darželio „Pasaka” auklėtojos- Regina Jankauskienė ir Loreta Bendinskienė- aktyviai dalyvaujančios šių projektų įgyvendinime, remiamos Prienų savivaldybės ir viltos verslininkų. Visiems susirinkusiems svečias gamtininkas ir rašytojas prof. Selemonas Paltanavičius padovanojo įdomią ir visus įtraukiančią paskaitą apie paukščius, kurią lydėjo dovanos už teisingus atsakymus. 
Inkilų kėlimo šventės dalyviai iš Lietuvos drauge su Vokietijos lietuvių bendruomenių atstovais Rennhofo pilies parke pasodino ąžuoliuką, kaip lietuvių tautinės vienybės ir tvirtybės simbolį, minint 2019-uosius Pasaulio lietuvių metus. 

Aut.: D. Šulcas
Nuotraukos: D. Šulcas 

„Paukščiai sienų nežino“ – Prof. Selemono Paltanavičiaus straipsnį apie viešnagę Hüttenfeld skaitykite portale 15min.lt: https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/selemonas-paltanavicius-pauksciai-sienu-nezino-56-1121640?fbclid=IwAR0h8vm9-16dm7dvDyhn0Aqf-FLfDsKaOAlCvF28D6uDH3k48orGyFWxqi8

Akimirkos iš susitikimo su gamtininku, rašytoju prof. Selemonu Paltanavičiumi Hiutenfelde video reportaže: https://www.facebook.com/1544048172560715/videos/637124476724085/