Niekas taip nepalengvina gyvenimo, kaip į vieną tikslą nukreipta veikla

Šileris
Kvietimas 2014

 

Vokietijos Lietuvių Bendruomenės Romuvos apylinkės pirmininkės

Irenos Timpf

pranešimas Romuvos (Hüttenfeld’o) apylinkės narių metiniame susirinkime,

įvykusiame 2014 m. sausio mėn. 18d.

Hüttenfelde Rennhofo pilyje

 

 

2013m. sausio mėn. 19d. įvykusiame VLB Romuvos apylinkės narių metiniame susirinkime, kuriame dalyvavo 29 (dvidešimt devyni) apylinkės nariai, buvo išrinkta VLB Romuvos apylinkės valdyba iš 5 (penkių) narių, kuri pareigomis pasiskirstė sekančiai :

I.Timpf pirmininkė, ats.už spaudą

A..Schugschdinis vicepirmininkė

G.Kotke sekretorė

A.Lorenz iždininkė

V.Šopienė-Kleinschmidt kultūros baras

Susirinkime nedalyvavo : A.Schugschdinis serga

V.Šopienė-Kleinschmidt serga

Susirinkime buvo perskaitytas V. Šopienės-Kleinschmidt atsisakymo kandituoti į naują VLB Romuvos apylinkės valdybą laiškas.

Kaip girdėjote, 2013m. netekome Irenos Krivickienės. Ji Romuvos apylinkės nare buvo nuo1968m.

2013 metais į Romuvos apylinkę įstojo net 13 (trylika)nauji nariai. Tai Kęstas Ivanauskas, Vilma Kavaliauskaitė, Lina Lazutienė, Audrius Lazuta, Vaidotas Navickas, Nijolė Druskinienė, Jūratė Gelžinienė, Darius Šulcas, Saulius Vitkūnas ir Ilona Vitkūnienė, Remigija Rudaitytė-Pusch, Daiva Angelė Digaitytė, Saulius Druskinis ir Michael Kleinschmidt. Sveikinam naujus narius, linkim ir labai norim, kad jūs aktyviai įsijungtumėte įapylinkės visuomeninį ir kultūrinį gyvenimą, įneštumėte naujų idėjų ir savo aktyviu darbu prisidėtumėte prie Romuvos apylinkės tolesnės veiklos.

Dabar Romuvos apylinkė turi 135 (šimtą trisdešimt penkis ) narius. Jų tarpe turim taip vadinamų „mirusių sielų, kurie jau daugiau kaip 8 metai nemoka nario mokesčio ir nereaguoja į mūsų laiškus. Jų yra apie dešimt, bet dėl jų mūsų apylinkės veikla nenukenčia.

Vidutinis Romuvos apylinkės narių amžius yra 52metai. Taigi apylinkė savo amžiumi yra labai produktyvi, sąmoninga, darbšti ir patraukli. Turim 86 moteris ir 49 vyrus.

Į susirinkimą paštu buvo išsiųsta 45 kvietimai . Sugrįžo 3 .

Kiti kvietimai buvo išsiųsti el.paštu arba išdalinti tiesiai įrankas.

Per praėjusius mūsų valdybos kadencijos metus valdyba posėdžiavo 11 kartų.

2013-ieji metai valdybai, o ir visai Romuvos apylinkei, buvo intensyvaus darbo metai.

Mes, Romuvos apylinkė, savo renginius koordinuojam ir derinam su Vokietijos Lietuvių Bendruomene , Vasario 16-osios Gimnazija, Lietuvių Kultūros Institutu, Europos Lietuvių Kultūros Centru, nes dalinamės tais pačiais pastatais , inventoriumi, o ir tie patys žmonės negali tuo pačiu metu dalyvauti keliuose renginiuose.

Nežiūrint tų ypatingų sąlygų, mes kovo mėn. sakralinės muzikos mylėtojus ir gerbėjus pakvietėm į aukšto meninio lygio kolektyvo , koncertavusio daugelyje pasaulio šalių, St.Peterburgo Filharmonijos vokalinio ansamblio HARMONIE koncertą, kuris praėjo su didžiuliu pasisekimu .

Spalio 5d. suruošėme ekskursiją į Neustadt an der Weinstrasse. Nors tą dieną lyjo lietus, bet 28 energingiausi Romuvos apylinkės nariai iš Hiuttenfeldo, Lampertheimo, Pfungstadto, Frankfurto , Odenwaldo labai linksmai , draugiškai ir harmoniškai praleidom dieną nuostabiame mieste.

Apie šią išvyką , kurią labai detaliai aprašė p.E.Meikienė, jūs galėjote, o ir dar galite pasiskaityti mūsų internetiniame puslapyje www.romuva.de .

Kaip jau minėjau, praėjusieji metai Romuvos apylinkės valdybai buvo labai intensyvaus darbo ir bendradarbiavimo su kitomis institucijomis metai.

Noriai talkininkavome VLB rengtame Lietuvos Nepriklausomybės šventės minėjime : šį kartą mums buvo patikėta kavinė, taip pat talkininkavome prie kasos ir maisto pardavimo.

Ažuolo šakomis apipynėm Gimnazijos laiptus ir paruošėme altorių devintinių procesijai.

Atėjus Joninių šventei, talkininkavom Vasario 16-osios Gimnazijai, kuri tą šventę organizavo.

Rugpjūčio 27d. padėjkom parengti labai svarbų renginįZiele und Schwerpunkte der Litauischen EU -Ratspräsidentschaft“. Už šio renginio paruošimą ir pagalbą jo metu gavome Vasario 16-osios direktorės dr. B.Narkevičienės oficialų padėkos raštą.

Rugsėjo 20-22d.d. dalyvavome VLB valdybos surengtame VLB apylinkiū pirmininkų suvažiavime,

kuris buvo labai gerai organizuotas, į darbotvarkę buvo įtrauktos ypač svarbios temos, kaip šeštadieninių mokyklėlių veikla ir problemos, apylinkių internetinių puslapių vartojimo problemos, apylinkių darbas, naujų narių pritraukimas į apylinkes ir t.t.

Spalio 11-13d.d.vyko Lietuvių Kultūros Instituto suvažiavimas, kuriame mes ir dalyvavome, ir talkininkavome. Paruošėme banketą Lietuvos Ambasadoriaus Vokietijoje p. Deivido Matulionio garbei.

Už pagalbą organizuojant šį renginį, Lietiuvos Respublikos ambasadorius Vokietijoje p. Deividas Matulionis mums padėkojo raštu.

Padėjome surengti jubiliejinį koncertąŽvaigždutės pilyje .

Lapkričio 15-17d.d. dalyvavome Berlyne vykusiame VLB darbuotojų suvažiavime. Į šį suvažiavimą buvo atvykę 11 VLB apylinkių atstovai. Penktadienį vakare priėmimas vyko LR Ambasadoje. Po ekumeninių pamaldų, kurias atnašavo Vidas Vaitiekūnas ir Valdas Jelis, suvažiavimo dalyvius

sveikino LR ambasadorius Vokietijoje p. Deividas Matulionis, VLB pirmininkas p. Antanas Šiugždinis, Berlyno apylinkės pirmininkė p.Vilma Range. Sveikinimo kalboje LR ambasadorius dėkojo ypač aktyvioms VLB apylinkėms –tai Berlyno, Hamburgo, Miuncheno ir Romuvos. Dr. V. Bartusevičius supažindino vakaro dalyvius su Berlyno lietuvių bendruomenės veikla ir istorija.

Po oficialių kalbų vakarą tęsė menininkės- dvi lietuvės ir lietuvis berlynietis kartu su iš Indijos kilusiu muzikantu . Mūsų ausiai tai buvo neįprasta lietuviškų dainų interpretacija su bosine gitara ir indiška perkusija. Bet tai buvo labai nauja, netradiciška , priimtina atlikimo maniera, muzikavimas .

Spalio pradžioje mus visus sukrėtė Mannheimo Universiteto studentės lietuvės Gabrielės Žebrovskytės tragiška žūtis. Mes , valdybos narės, nelikome nuošalyje ir vadovavomės Svetimo skausmo nebūna“. Į nurodytą banko sąskaitą pervedėme tam tikrą pinigų sumą Gabrielės šeimai paremti. Dalyvavome –M.Šmitienė, A.Lorenz ir I.Timpf – o taip pat Gimnazijos direktorė dr.B.Narkevičienė Mannheimo Universiteto auloje gedulingame atsisveikinime su Gabriele.

Po to arti 4 tūkst. žmonių minia su žvakutėmis rankose ir baltomis rožėmis patraukėme į Gabrielės nužudymo vietą. Tai buvo graudžiai įspūdinga eisena,bet kartu buvo gera matyti , kad žmonės nėra abejingi kito skausmui.

Lapkričio 30d. kartu su VLB valdyba, Vasario 16-osios Gimnazija ir ELKC įžiebėme eglutę. Šįkart VLB valdyba eglutės įžiebimą pasirinko šeštadienį. Tai buvo padaryta labai apgalvotai, nes laimėjo lankytojai ir rengėjai – sulaukėme Hüttenfeldo sąlygomis nemažai žmonių, kermošiuj užsidirbom pinigų, bet svarbiausia pabuvom visi kartu , nes vyravo tikra kalėdinė atmosfera. Sekmadienį kalėdiniai renginiai vyko kitose vokiečių institucijose.

Gruodžio 15d. paminėjome penktąsias buvusio mūsų apylinkės nario Andriaus Šmito mirties metines. Po pamaldų vokiečių bažnyčioje nuėjome į kapines, uždegėme žvakes, padėjome gėles ir malda padėkojome jam už jo gerus darbus Romuvos apylinkei.

Tą patį vakarą rinkomės prie M.&P.Veršelių namų, galerijos lange uždegėme trečiojo Advento žvakę, giedojom giesmes.

Dvi apylinkės valdybos narės –I.Timpienė ir O.Šiugždinienė– dirbo rinkimų į Vokietijos lietuvių bendruomenės Tarybą komisijoje.

Noriu pasidžiaugti ir padėkoti VLB valdybai už praeitų metų glaudų bendradarbiavimą, už bendrą iškilusių problemų sprendimą , mūsų nuomonių išklausymą ir morališką palaikymą.

Be galo džiaugiamės, kad Kiškių klubovadovė Jurgita Noreikaitė-Pickel kartu su Gimnazijos direktore dr. B.Narkevičiene atgaivino lietuvišką vaikų stovyklą Hiuttenfelde. Ačiū Jurgitai ir p. B.Narkevičienei už jų įdėtą darbą, paaukotą laiką ir išradingumą. Daugelis pageidauja stovyklos ir kitais metais- tokie norai buvo išreikšti Berlyne.

Džiaugiamės dalykišku ir maloniu bendradarbiavimu su Vasario 16-osios Gimnazija.

Puiku, kad tebedainuoja JORĖ, kuri su pasisekimu koncertavo Saarlande. Tikimės jus išgirsti ir Romuvoje. Sėkmės JOREI.

Jau gal skaitėte INFORMACIJOSE, bet dar kartą visos valdybos vardu nuoširdžiai dėkoju dr.V.Lėnertui, Dr.V.Bartusevičiui ir O.Bartusevičienei, O.& A. Šiugždiniams,

p.Almai Šiugždinienei, p.p. I.&U.Sattler, p.I.Senkutei-Scholz, p. E.Kaufmann, p.M.Schaefer,

p.p.Meikių šeimai, parėmusiems mūsų apylinkę finansiškai. AČIŪ JUMS !

Praėjusiais metais viena mūsų apylinkės narė paklausė, kokį atlyginimą aš gaunu už mano darbą. Noriu pasakyti, kad mes dirbam visuomeniniais pagrindais , atlyginimo negaunam. Taip kad šis darbas dabar ir ateityje yra mūsų visų bendras reikalas, mūsų visų pareiga jausti atsakomybę už VLB stiprėjimą kiekybiškai ir kokybiškai , už lietuviškų tradicijų, papročių, kalbos išsaugojimą, puoselėjimą ir perdavimą ateinančiai kartai.Tik visi kartu susitelkę mes esam stiprūs ir išmintingi, tik būdami draugijoje mes suprantam pareigos jausmą. 1951m.Vasario16-osios Gimnazijos įkūrimas – tai viso pasaulio lietuviųsąmoningumo ir vieningumo vaisius, tik lietuviųbendruomenės didelio susitelkimo ir pareigos jausmo dėka mes galime Gimnazija džiaugtis iki šiandien.

Kiekvienas iš mūsų esam asmenybės su susiformavusiu charakteriu, įsitikinimais, nuostatomis. Aš didžiuojuosi mūsų apylinkės nariais už jūsų aktyvų dalyvavimą Vokietijos Lietuvių Bendruomenės ir Vasario 16-osios Gimnazijos gyvenime, už jūsų nuomonių atvirą išsakymą, jūsų sąmoningumą , susitelkimą ir vieningumą .

Ir ašnoriu pasakyti, kad man teko tikrai didelėgarbėbūti šios apylinkės pirmininke. Ačiū.

Visiems apylinkės nariams noriu nuoširdžiai padėkoti užjūsųvisakeriopąpagalbąvaldybai.

Naujai valdybai linkiu didelio susiklausymo ir jėgų naujiems darbams- 2014m. VLB darbuotojų suvažiavimas vyks Hiuttenfelde, šiais metais Romuvos apylinkė švęs darbo ir gyvavimo 60-ties metųjubiliejųdarbo bus tikrai daug.

Išimtinai ačiū apylinkės valdybos narėms Onutei, Aušrai, Gretei, Violetai užmūsųbendrądarbąir malonųbendradarbiavimą.

Ir pabaigai noriu paskaityti ištrauką iš vieno naujametinio sveikinimo.

Sveika Irena, linkiu kad tau naujieji metai būtųlaimingi, atneštųstiprios sveikatos ir begalinės energijos, nes dirbi daug ir nuveiki didelius darbus !!! Tas savanoriškas darbas užima daug laiko ir pareikalauja daug energijos ir ne visuomet būna įvertintas.!!Linkiu tau ir toliau stiprybės, kad lietuvybės liepsnelėišeivijoj degtų!!!!“.

AčiūM.Šmitienei užsveikinimąir mūsųvaldybos darbo įvertinimą

AčiūJums Irena Timpf

 

Sveiki,

malonu, kad lankotės Romuvos (Hüttenfeld’o) apylinkės internetiniame puslapyje.
VLB Romuvos apylinkė yra ne pelno siekianti organizacija, jungianti Hüttenfeld’e ir jo apylinkėse gyvenančius
lietuvius bendram kilniam tikslui : lietuvybės ir tautiškumo išlaikymui, lietuvių kalbos, papročių, lietuviškų
tradicijų puoselėjimui, išsaugojimui ir perdavimui jaunesniai kartai.
VLB Romuvos apylinkės valdyba dirba visuomeniniais pagrindais, todėl mes branginame ir vertiname kiekvieną, kuris
gerais patarimais, naudinga patirtimi, geranoriškumu prisideda prie mūsų bendro darbo.
Mes nuolat ieškom naujų kelių ir būdų, kaip efektyviau ir patraukliau vystyti Romuvos apylinkės veiklą.
Už kiekvieną naudingą informaciją, patarimą , pasiūlymą būsime Jums dėkingos .
Su geriausiais linkėjimais
Jūsų
VLB Romuvos apylinkės valdyba