Muziejų dienos 2023

Muziejų dienos 2023

Mieli Vokietijos lietuviai ir svečiai,

Šiais metais Vokietijos lietuvių bendruomenė (VLB) pirmą kartą dalyvauja Tarptautinėje muziejų dienoje ir pristato mūsų visų pasididžiavimą – Renhofo pilį, kuri šiemet švęs 170 m. jubiliejų.
Džiaugiamės, kad esame įtraukti į oficialią renginių programą Vokietijoje: https://www.museumstag.de/

Gegužės 21 d. 10 val. -18 val. norime pakviesti visus į Tarptautinės muziejų dienos renginius Renhofo pilyje (Lorscher Str.1, 68623 Lampertheim-Hüttenfeld).

Jūsų laukia:
• nuotraukų paroda „Renhofo pilies savininkai nuo jos pastatymo dienos 1853 m.“ (pirmame
aukšte),
• nuotraukų paroda „VLB ir Vasario 16-osios gimnazijos istorija nuo 1953 m.“ (pirmame-trečiame aukštuose). 11 val. ir 15 val. vyks išskirtinis parodos pristatymas – VLB Tarybos narė Marytė Šmitienė papasakos įdomių detalių ir atsakys į klausimus,
• Jūratės Eckhardt tapybos darbų paroda (mažojoje konferencijų salėje pirmame aukšte), kur
galėsite pabendrauti su menininke,
• Heinzo Schenzelio sukurta diarama „Žalgirio mūšis 1410“ – mūšį atvaizduoja 3000 figūrėlių iš aliuminio (trečiame aukšte),
• filmas „Lietuva iš paukščio skrydžio“ (didžiojoje Renhofo pilies salėje pirmame aukšte).

Taip pat bus galima aplankyti Hiutenfeldo Lietuvos Šventųjų koplyčią (3 aukšte), Lietuvos kultūros instituto patalpas (archyvas ir muziejus – 3 aukšte.), užlipti į pilies bokštą, pasivaikščioti parke, prisėsti ant naujų suoliukų ir pabandyti atspėti, kokios lietuvių ar vokiečių liaudies pasakos įamžintos mažosios medžio architektūros plenero metu.

Kavinėje galėsite nusipirkti ne tik kavos ar vyno taurę, bet ir suvenyrų iš VLB ir Renhofo pilies.

Visi labai kviečiami ir laukiami! Tarptautinės muziejų dienos renginiai Renhofo pilyje yra nemokami. Visos parodos paruoštos lietuvių ir vokiečių kalbomis, todėl mielai pakvieskite savo kolegas, draugus ar kaimynus!

Iki pasimatymo!
Vokietijos lietuvių bendruomenė

Laukiame Jūsų:
2023-05-21 (10 val.-18 val.)
Schloss Rennhof/ Litauische Gemeinschaft in Deutschland e.V.
Lorscher Str.1, 68623 Lampertheim-Hüttenfeld
www.vlbe.org