7-oji „Nacionalinė ekspedicija” aplankė Vokietijos lietuvių bendruomę

7-oji „Nacionalinė ekspedicija” aplankė Vokietijos lietuvių bendruomę

Liepos 16 d. LRT TV projekto 7-osios „Nacionalinės ekspedicijos“ komanda, ieškodama Lietuvos Europoje arba Europos Lietuvoje „surado“ ir lietuvišką Vasario 16-osios Gimnaziją bei Vokietijos lietuvių bendruomenės širdį, Rennhof’o pilį, Hiutenfelde, kur ji susitiko su Vokietijos lietuvių bendruomenės nariais. Po ilgų kelionių ir filmavimo darbų ekspedicijos nariai džiaugėsi galėdami smagiai praleisti vakarą su vietos lietuviais, paragauti Heseno žemės /Odenwald tradicinių sūrio ir mėsos užkandžių tokių kaip „Handkäse mit Musik“, „Kochkäse“, „Presskopf“, „Blutwurst“ arba „Leberwurst“, atsigaivinti „Ebbelwoi“ (Apfelwein, obuolių vynu) – tradiciniu šio krašto gėrimu.

Vakaronės metu ir išjungus filmavimo kameras „Nacionalinės ekspedicijos“ komandos nariai neatsisakė savo profesinės veiklos: Andrius Lygnugaris režisavo vakaro dalyvių balsinius sugebėjimus, Gerūta Griniūtė suvirpino Rennhof‘o pilies skliautus fortepijonu atliekamu M. K. Čiurlionio kuriniu, o Selemonas Paltanavičius žadėjo dar prieš išvykdamas pasižiūrėti kiek gi jau paaugo jo prieš dvejus metus Romuvos apylinkės inkilėlių kėlimo šventės metu sodintas lietuviškas ąžuolas. Vėliau prie vakaronės prisijungus ir „Vytauto Didžiojo“ įgulos nariams pašnekesiai, muzika ir dainos netilo dar ilgai iki po vidurnakčio.

Ačiū 7-osios „Nacionalinės ekspedicijos“ dalyviams už atvežtus nuostabius įspūdžius, įdomius pokalbius, linksmą bendravimą, bendraorganizatoriams, Vasario 16-osios Gimnazijai, VLB ir Romuvos apylinkės valdyboms, už galimybę vėl susiburti bei Štutgarto Ridigdo ansamblio vadovui už šventinę nuotaiką.