Išvyka į Loršo buvusį moterų vienuolyną ir popietė Rennhofo pilies parke  2014

Išvyka į Loršo buvusį moterų vienuolyną ir popietė Rennhofo pilies parke 2014

Romuviečių išvyka

 

                                                    

 

Sekmadienį, gegužės 18d., grupėžvaliai ir draugiškai nusiteikusių romuviečių susirinko Rennhof’o pilies kieme. Tikslas – išvyka su dviračiais prie Lorsch’o buvusio moterų vienuolyno. Dviračių kelią iš vienos pusės supo medžių paunksmė, iš kitos –žaliuojantys laukai. Ir visą kelią mus lydėjo nuostabioji solistė –lakštingala. Žavėjomės jos suokimu, bičių dūzgesiu, žolės vešlumu, varlių choru ir nepaprastai mėlynu dangumi. Susirinkus prie buvusio Lorsch’o moterų vienuolyno ir apžiūrėjus jo likučius(ant buvusio vienuolyno kampinio bokšto fundamento dabar  stovi išlikęs namelis, dar vadinamu Bruchhhäushen“), Romuvos apylinkės pirmininkė trumpai papasakojo  Lorsch’o miesto istoriją (Lorscho miestas – įsikūręsHessenožemės pietuose tarp Einhausen’o ir Heppenheim’o miestelių, turintis 12.991 gyventoją. 1964m.gavo miesto teises, o nuo 2010m. Lorscha’s dar turi ir “Karolingerstadt”vardą). Visi jautėsi dvasiškai praturtėję, nes gamtos grožis, garsus paukščiųčiulbesys, tarpusavio darna sukūrė nepaprastą sielos ir gamtos harmoniją, visi jautėme dvasinį pakilėjimą. Dr.V.Bartusevičius jautė magnetinę trauką, tik negalėjo tiksliai nupasakoti jos krypties… Bejuokaujant ir besišnekant net nepastebėjome kaip Nijolė Druskinienė, Lazutų ir Lorencųšeimos ant žolės patiestos staltiesės išdėliojo suneštus gardumynus. Ir ko čia tik nebuvo! Lietuviška dešra ir duona, sūris, agurkai, pomidorai ir, ir … Ir net „šventu vandeniu“ Nijolė pasirūpino.

Laikas bėgo labai greitai. Staiga išgirdom akardeono garsus –šaunieji Darius ir Gintas – pasiūlė paslaugą – pavargusius autobusiuku nuvežė atgal į Rennhof’o  pilies parką. Ten mūsų laukė Gretės Kotke ir jos vyro paruošta terasa, Dariaus ir Ginto grilius. Užkandus ir atsigaivinus, JORĖ pradžiugino daina.

Ilgai netilo juokas, anekdotai, šnekos. Visi skirstėsi puikiai nusiteikę, dėkojo valdybos moterims ir Dariui už turiningą dieną ir prašė netolimiausioje ateityje, galbūt dar ir liepą, suorganizuot panašią išvyką.

Tad iki susitikimo!

Jurgita N.-P.

(Nuotraukos Marytės Dambriūnaitės-Šmitienės pirmos 16)

(toliau Joachim Hoffmann nuotraukos)