Užgavėnės 2014

Užgavėnės 2014

Užgavėnės Romuvoje

 

Romuvos apylinkės valdybos kvietimu kovo 1 dieną į užgavėnių balių Rennhofo pilies salėje susirinko virš trisdešimt lietuvių. Iš toli ir arti, dideli ir maži buvo neatpažįstamai apsirengę. Ir ko tik čia nebuvo: ir barzdotas žydelis nušiurusiu palteliu, ir spalvota kvalduota čigonėlė, kuri vis būrė, ir piratų nuotaka, ir maži kaubojai čia siautė, ir… Morės čia netrūko.

Suneštinis vaišių stalas buvo labai gausus, įvairus ir viliojantis: mieliniai blynai su obuoliais, silkė patalėliuose, spurgos, vafliai, salotos, vaisiai,… visko čia ir neišvardinsi…

Vakarą pradėjo Romuvos apylinkės pirmininkė Irena Timpf. Ji pasveikino susirinkusius, palinkėjo įdomaus ir malonaus vakaro ir perskaitė „Viešus patvarkymus – kaip turi elgtis kožna dievobaiminga ir viežlyba asaba jomarke, savo gildijos pobūvy ir kitoniškame susiėjime“. Po to organizatoriai, Romuvos valdyba: Irena Timpf, Onutė Šiugždinienė, Darius Šulcas atliko savo sukurtą dainą „Mes visi- Romuva”, kurių pasirodymas buvo palydėtas gausiais plojimais. Visą vakarą grojo lietuviška muzika, kuria rūpinosi Darius Š. Jis ne tik nepailstamai pats šoko, bet ir išjudino beveik visus

 vakaro dalyvius. Nuo jo neatsiliko Jurgita, Laura ir Rita. Gražu, kad jie sugebėjo dainomis ir šokiais taip visus apjungti ir įtraukti, kad kartu šokome maži, jauni ir seni.

Morės nebuvo pasigailėta, nors ji šiais metais ir švelni buvo. Palydima negailestingų šūksnių, buvo sudeginta.

Organizatoriai apdovanojo geriausias / išradingiausias kaukes -kostiumus.

Įdomiausiai/išradingiausiai atrodė:

Aidas Šiugždinis                    Laura Conrad – čigonėlė

Bernard Conrad                   Rita Luinys

Ronald Tesnau                     Inga Senkutė- Scholz

 

Nepajutome kaip prabėgo vakaras, tik mažieji „ piratai, kaubojai“staiga labai pavargo ir rūpestingi tėveliai turėjo nutraukti linksmą vakaronę ir ruoštis namo.

Dėkojame nenuilstamai Romuvos valdybai, Irenai Timpf, Onutei Šiugždinienei, Dariui Šulcui, kurie suruošė ir pravedė tokias  linksmas lietuviškas užgavėnes.

Dėkojame ir užgavėnių dalyviams, kurie atvyko ir savo dalyvavimu praturtino bei paįvairino šią šventę.

                                                       Elena Kaufmann

(Nuotraukos Marytės Dambriūnaitės-Šmitienės)